lördag 26 maj 2018

GRUVMIDDAGEN DEN 24 MAJ 2018

GRUVMIDDAGEN DEN 24 MAJ 2018

Fick ingen inbjudan 2017. Kom i år blixtsnabbt sean hag skrivit till GAF och frågat om "Glädjeämnena i Gruvbranschen".
Även han satt sedan också vid bord 3, men mittemot vilket omöjliggjorde verkligt samtal.
På min vänstra sida satt Bengt Hult, lika trevlig som alltid, Han "förhörde" mig om min yrkesmässiga utveckling och verkade väldigt pigg. han hade inte mobilen avstängd. Han mindes särskilt att Roland Widmark ansett att Trelleborgs övertagande av Boliden varit fullkomligt "förödande", Han mindes även namnet på fackorföranden mm Ivan Sörblom Bortom Bengt satt den ena av kvällens närvarande damer, Ebba Lundgren Ansvarig arbetsrätt
Mobil: 070 229 72 49
Arbete: 08 762 72 49
Email: ebba.lundgren@industriarbetsgivarna.se
men jag kunde inte prata med henne..

Middagen inleddes med "en tyst minut" till minnet ab Sven Göran Bergdahl (tydligen känd för sina roliga historier och som "häcklare" på middagarna vid Hindersmässan)

På min högra sida satt Bengt Ljung, som ligger bakom Botnia Exploration med guldgruva i Vindelgransesle. Han har även amerikanskt medborgarskap, men röstade inte i senaste valet då han tyckte båda kandidaterna var så dåliga.
Vid bordet satt även Per-Erik Lindvall, men så långt ifrån att det inte gick att tala med honom.
Mikael Staffas var värd vid bordet. han ska bli VD för Boliden efter Lennart Evrell, som i ett långt tal verkade väldigt nöjd med både Boliden som företag och sina egna insatser. (Han sade till mig utanför matsalen att man egentligen inte hittills satsat ytterligare på utveckling av de självstyrande truckarna i Aitik.)

Pratade med Bo Johan Nilsson, Ola Fägremo och Lars-Erik Aaro, men missade bl a, Jan Moström.

Fick ledsagning ända ned till ebtrén gär Bengt hämtade 22.00.00 och en amerikansk (?) dam frågade om årsmodellen på BMWn. Efter många avspärrningar och "avancerade" kringkörningar plockade Bengt upp Eveleí  som varit en av tre servitriser på "plockmiddag" hos Security för 100 pers.