måndag 6 februari 2017

BILEXPLOSION I VALLATORP

Jag såg på Omni att det varit explosion i en bil, men tittade inte efter var det var. Vid frukosten sade Mary att hon då hon på natten när hon var på toa hört något som om "plåtburkar ramlade" samt gått och tittat i fönstren då hon inte såg något konstigt inne.
När vi ätit färgigt tittade jag som vanligt åter på Omni och upptäckte då att explosionen jag läste om förut varit i "ett bostadsområde i Täby". Ungefär samtidigt kom ett chattmedde på min chatt med
A-C i Hangouts:

Go öd morgon. Vet inte om du är vaken men när du har och läser nyheterna vill jag att du ska veta att vi inte hörde något. Kom precis hem med David när det hände men hörde inget så det måste hänt en bit bort. VALLATORP är stort. Kram. Kanske inte berätta för mamma så hon oroar sig i onödan. Säg bara att det var i Täby. Bara expressen som skrivit ut området...

I Expressen stod det att det var i Vallatorp och i en bil tillhörande en polischef i Uppsala:

http://www.expressen.se/tv/nyheter/bil-exploderade---tillhor-en-polischef/

Polisens kommuniké såg ut så här:

Detonation i polisanställds bil

Natten mot måndag skedde en detonation i ett fordon i ett bostadsområde i Täby. Bilen tillhör en polisanställd. Händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse.
– Vi ska göra allt vi kan för att lösa detta mycket allvarliga brott. Den polis som är drabbad, liksom hans familj får allt det stöd och skydd som krävs, säger Ulf Johansson regionpolischef i region Stockholm.
Klockan 00.30 fick polis in samtal om smällar i ett bostadsområde. Det visade sig att en detonation skett i ett fordon.
Fordonet som utsattes för detonationen ägs eller disponeras av en polisanställd. Ingen person skadades fysiskt i samband med detonationen.
Polis har nu inlett förundersökning avseende allmänfarlig ödeläggelse.
Tekniker och bombtekniker ska genomföra en teknisk undersökning för att undersöka vad det är som har detonerat. Polis har genomfört dörrknackning i området för att få in vittnesuppgifter.
–  Varje gång en företrädare för rättsväsendet eller svensk polis utsätts för hot eller angrepp är det en gång för mycket. Alla ansträngningar görs för att skydda våra medarbetare och se till att de skyldiga lagförs. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende, säger rikspolischefen Dan Eliasson.
I nuläget finns inga misstänkta för detonationen. Personer som kan ha sett eller hört något uppmanas höra av sig till polisen på 11414.